Småstäd

Nu har jag städat mitt badrum, rensat bort massa smink och annan skit. Sen när jag ändå var igång så passade jag på att rensa lite tidningar.. Gjorde så att jag slängde allt utom hårtidningar.
Totalt slänge jag väll ca 60-70 och sparade ca 40, duktigt!

De jag ska ta itu med nästa gång får bli lite klädutrensning, skönt om man slipper dra på så mycket som möjligt vid flytt.


Alvedon-time!

japp nu är det dax att testa om det hjälper eller inte, upp till bevis för den lilla vita.

börjar halv 10 imorgon men ska gå upp lite tidigare för ska hinna till körskolan och avboka min körlektion, samt kolla lite nya tider.

På tisdag blir det fullt upp, ska smita ifrån skolan en sväng då jag ska till MVC på vanlig rutinkontroll vid 11. Sen när skolan slutat så har jag extra svenskalektion med Monica, inför Nationella provet som jag ska få göra innan jul. Sen vid 16.00 ska jag och Martin på möte på försäkringskassan.. angående föräldrapenning osv. Sen som avslutning på den dagen är det föräldragrupp. men som sagt.. inte förrän på tisdag : ) 

Sen onsdag blir det praktik som vanligt efter skolan, då kommer en snubbe från en tidning dit och ska fota oss inför annons, great!

Nu har jag gjort 335 praktiktimmar..  ska upp till ca 400, jag kör på! 
23 dec bär det av till Torsby, kommer bli bästa dagen på länge för gud vad jag har hemlängtan, efter allt slit och all tid med nära och kära som blivit lidande.
Julafton med mamma och gänget, blir den bästa.
Å nyår blir med den här lilla krabaten, mamma jobbar, så vi ska ha myspys.. sen ska vi ut och skjuta raketer som bara den, om jag inte ligger på BB vill säga ; )


svårt att sova

Inatt hade jag väldigt svårt att sova, vaknade flera gånger bara för att jag får så ont vid revben och rygg. Men sov någon timme var vaken någon timme. Vid 03.30 tog jag en alvedon, somnade lite senare och vaknade nu : ) Så i fortsättningen blir det att ta en alvedon varje gång innan jag lägger mig. Värt ett försök iallafall.. 

Lugn kväll

Nu sitter jag här och gör absolut ingenting, jag har nyss duschat och borstat tänderna. . Tidigare under kvällen så lagade jag faktiskt tacos, ensam!! Men så kan det vara när det är lördag och alla vänner är ute och partajar : )

Det känns i kroppen när man stått i salongen flera dagar i rad, mest känns det i bäckenbenet. . och.. vad ska man säga, det känns som man ska tappa hela underlivet, haha. Men som tur är så känns det bara när jag kommit hem och tagit det lugnt ett tag, och inte på själva salongen, så det går ju prima ändå : ) Hade en färg och två klippningar idag. Slutade vid 13.00 så jag han gå på stan och kika än sväng : ) När man går där och tittar på alla små bebiskläder så vill man ju bara köpa köpa köpa. Men, jag har redan så himla mycket, så jag kunde faktiskt behärska mig idag, så blev bara en svart tunika till mig själv : ) 

När jag kom hem tänkte jag ta itu lite med körteori, har ju fått en grön prick sen tidigare, men det behövs ju 4 för att få göra teorin, men nu gjorde jag två prov till så nu har jag 3 gröna prickar, only one left : ) 
har ca 4 körlektioner kvar, vet inte när jag ska hinna dem..  Måste avboka lektionen på måndag, eftersom jag kommer ha kund i salongen i skolan då. Sen har man ju gått ifrån så mycket från lektionerna, o det kan jag inte göra mer känns det som..

Imorgon är det skyltsöndag, har praktik mellan ca 13-17.

Sen var det de där att bli av med lägenheten också.. får ta tag i det


Sovmorgon

idag börjar jag praktiken vid 10 och slutar 15. Dagen igår blev fylld med kunder och likaså ser det även ut de timmar idag : ) Skönt!

Kollade även imorse om jag hade gått upp något mer, men nepp, jag ligger på mina +4-5 kg fortfarande. 


utomlands skulle inte sitta fel nu


Snooze

jag vill inte gå upp på morgonen, det är mörkt och kallt. Dessutom har jag svårt att hitta en possition som har skön att sova i..  Så oftast hinner jag vakna några gånger på nätterna. Efter födseln ska jag inte göra något annat än att ligga på mage, det ser jag fram emot :  ) 

Dags för praktik


Realismen

Det är precis vad jag ska sätta mig i skolan och läsa om, om ca 20 min. Känns inte speciellt kul. Sen fortsäter dagen med salongdag, med kunder. Skulle ha julpyntat på morgonen, men eftersom några är sjuka idag, så antar jag att det blir att ta deras kunder.. så om jag får gissa, ingen julpyntning för mig inte! Men vi får se.  

 


sådär ja

 

Om man jämför med tidigare bilder kan man verkligen se skildnad,

 

v20

För övrigt har jag precis kommit hem från min praktik, det är även där jag kommer spendera fredag,lördag och söndag : ) Igårkväll var det dags för föräldragruppen att ses, tittade på film om förlossningen. Jag känner faktiskt ingen oro eller rädsla. Något som måste göras och jag fixar det. Det vet jag.


33

Första dagen i v 33. åh fy vad fullt upp det blir innan jul. 

Foto kanske? Fixar det tills sen ikväll.

Ja, vad händer?

jag har lega i feber o frossa, men kört på ändå med skola och allt annat.. Var på vårdcentralen igår, trodde inte jag hade feber, men det hade jag visst . . Sen upptäckte dem att jag hade en puls på 130, så då blev de oroliga att det skulle vara något så fick ta massa blodprover och näsprov. Men idag på morgonen hade min puls faktiskt gått ner lite, till 110.. Så så länge jag inte känner att jag blir sämre och pulsen stiger igen så behöver jag bara vara hemma och vila lite. 

Idag är första dagen i v 32. 

Magmått igår låg på 29-30 cm.


Lilla söta tilda var förbi förut, dock bara utanför.. På hallgolvet låg två malaco godispåsar, en veckans nu och en handskriven lapp ..

Jag gissar på att du sover ville inte väcka dig =) 
Här har du något att läsa om du får tråkigt och det färggladaste godiset jag hitta = )
Krya på dig!
Puss och kram!
Tilda


det var himla gulligt tycker jag!


Halkan avklarad

Sådär ja, en sak mindre att tänka på!  Halkan var faktiskt skitkul tyckte jag : )  men skulle behöva göra lite mer inom teorin.. får ta tag i det. Imorgon har vi färgdag i skolan, med en goldwellgubbe.. Sen efter det så blir det för mig och frida att stanna kvar och fixa lite hår inför projektdagen på lördag. Lördag blir alltså en lång dag, men vi kommer få mycket gjort : ) 

Som jag skrev tidigare så är jag alltså i v 31 nu.. och viktuppgången är fortfarande ca 4-5 kg.. 

Igår var jag och Martin på föräldragrupp, jag var yngst.. Precis som jag förväntat mig var de flesta runt 30 och upp, men alla var förstföderskor så ingen har erfarenhet sen tidigare. jag tyckte faktiskt det var skönt att bara sitta och lyssna på lite äldre som kanske har lite mer koll på saker runt omrking som försäkringar, försäkringskassa osv..  Så nästa tisdag ska vi dit igen, då ska vi kolla lite filmer osv.

saknar min lille daniel




bad update

Uppdaterar ikväll om jag lever
Nu bär det av mot halkan! 

v31 nu, av 40  : )

väntar

Nu har jag varit vaken ett bra tag, jag har ätit frukost, gett katten Polly mat,  skött min farm.. o bara väntat, men pappa bara sover och sover. Nu får han faktiskt ta och vakna, vi ska ju ut och övningsköra lite idag :  )

Efter praktiken igår åkte jag och Tilda till Kristinehamn för att fira Frida, tro mig det är läskigt att sätta sig bredvid någon som nyss fått körkort.. men det gick galant så nu behöver jag aldrig mer va rädd för att åka med henne.. 
God mat, tårta och trevligt folk! Blev sen upphämtad av Batti och Dan, som skjutsade hem mig till Pappi i Arvika, snällt!

Polly har blivit fet, skitfet.. hoppas det är kattungar.




bärry

godast yoghurten som finns, mumms..  först äter man upp nästan allt det vita, men inte riktigt.. sen rör man omkring sylten med resten, så blir det jättestark youghurt : ) mumms! 

Igår var jag hemma från skolan, hade körlektion på morgonen och efter den blev jag helt yr och trodde jag skulle svimma påvägen till skolan, så jag gick hem och vilade istället.. Men hade ju inte samvete att ta det lugnt hela dagen heller, eftersom de är mycket som ska göras framöver.. Så slängde iaf i två maskiner med tvätt, gick ut med sopor, handlade lite och ringde en av tjejerna som har hand om föräldragrupp.
Nästa tisdag blir det alltså föräldragrupp. Ringde även till förlossningen angående amningsinformationen de vill att man ska gå på, men de grupperna var redan fulla. Skulle komma nya någon gång i v.2..  Får se om det hinns innan han vill ut : )

Måste även säga, Grattis Tilda till körkortet!  Idag kommer jag ha praktik hela dagen, sen ska jag äta lunch med Tilda och vi ska fixa lite, sen efter våran praktik så drar vi till Kristinehamn för att fira Frida som blir 18, congratulation! Efter det kommer jag åka till Arvika, faktiskt..  Kommer bli sent, men känner att jag MÅSTE övningsköra hela helgen med pappa. Eftersom nästa helg har jag projektarbetet, helgen efter det är de öppet hus, helgen efter de så har jag praktik..  sen kommer jag ha praktik på helgerna under advent också.. Så det är typ nu jag måste ta chansen.  På onsdag blir det halka, ett steg närmare körkort iallafall? : ) 

 
Körkortsfia


v 30

Herregud vad tiden går snabbt! Nu är det bara ca 10 veckor kvar. .  Allt rullar på som det ska och jag mår toppen!
Har dessutom fått erbjudande om praktik på nya salongen i stan, Pause. Så de nappade jag på och har varit där två dagar nu och det känns toppen!

 

30
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.


Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Ny mobil

Idag kom min nya mobil, härligt! Blev en sony ericsson Aino. Den e fin o alldeles lagom för mig, har dock inte lärt mig den riktigt men det blir kanoners!

Idag var jag och Madeleine till Statt för att se om de hittat maddes mobil hon tappa på statt i lördags, o tjejen har tur. .   visst hade dem den : )  Lördagen var helt okej, men en sak kom jag fram till, statt är överskattat. Det var 4 ggr mindre än jag trott, och 10 gånger fulare. . men vad hade jag förväntat mig från ett uteställe i Karlskoga egentligen kan man ju undra?  

Caroline, Catwomen & Madeleine, Pirat


RSS 2.0