Fredagkväll

Trött efter en lång praktikvecka. Jag har inte haft varken tid eller ork att blogga. Idag fixade jag iaf usbgrej till kameran så nu kan jag lägga in bilder. 
Har inte hunnit ta någon magbild än, men ska försöka under helgen..
Ska även fota lite imorgon, Caroline som Catwomen och Madeleine som pirat, de kan nog bli fint ; )



Höstlov, vad är det?

När alla andra har höstlov nu så står jag på salongen och har praktik..  Jag är trött. Men det är garanterat värt det i slutet.. Beräknade igår att jag troligen kommer ha gjort 400 h i början av dec. vilket betyder att jag är klar då.
Igår var jag i salongen från 9-20.30.. sen blev det bara hem, kolla desperate housewives.. sen slocknade jag direkt.   
 
Idag blir det något lika, praktik till 20.00 sen ska jag tilda och ebba ut och äta på resturang eftersom jag och tilda fyllt år. 

Igår tog jag spruta för svininfluensan, så jag är öm i armen.. Kan inte ta den ovanför axeln, nu kanske jag inte kommer göra det allt för ofta idag, men undrar om saxen får vila idag? svara i telefon är ju alltid något ; )
Hade även växt som bara den i magmått, men som sagt inte så mycket utåt utan mest på längden.

Uppdaterar mer senare om födelsedag osv..  Även dags för en magbild ikväll då jag går in i ny vecka idag, 29.

 Grattis lillebror som fyllde 13 igår


My day

Nu blir det mat och tårta! Fick lite presenter imorse, mer kommer.. uppdaterar senare!

 :  )

Helg

Slutade praktiken lite tidigare igår, sen kom pappa och hämtade mig, eller ja.. jag körde ju. Sen åkte vi upp till torsby, stannade och åt på en herrgård, 3 rätters med massa konstigt, inte så mycket mat, mer ett konstverk på tallrik, haha.  Fick även 5000 till ny telefon, och sen en Ulrica hydman skål. Hade faktiskt väntat mig det eftersom pappa tycker det är så roligt att köpa design skålar,vasar osv : P

har inte kunnat använda dator hos mamma förut, men nu har rikard fått en ny efterssom han fyller år på tisdag.. Superbra för mig med!

Idag har jag haft fullt upp, klippt daniel, klippt och färgat rikard, färgat underhåret på mamma och klippt henne, klippt och färgat moster, håller nu på att bleker mammas utväxt i slinghätta...   sen ska jag klippa elin också. Senare ikväll drar jag elin och emelie ut och äter kina : )

Hm, vad ska man ha för mobil?


Imorgon är man 18 då


With you, with youuuuuu

Min absoluta idolfavorit, eller absoluta favorit över huvutaget? ; )  De där ögonen kan man ju dröma sig in i ...  
Sveriest läckraste kille, ohja!

Tur han inte bor i Karlskoga, eftersom han sålde hamburgare innan idol...    då hade jag vägt några kilo mer...


ICA-JERRY

Min absoluta favoritreklam, här har ni del 1, 2 och 3 : ) 




yesterday

Igår kväll åkte jag till Caroline, emil och gänget..  Kul att se alla som man alltid brukade träffa förut :  )  Tog sen taxi ner till Melkers..  o ja sen, drog alla till statt. Förutom lilla jag som fick gå hem och vänta på att Caroline skulle komma hem.   tidigare än väntat ringer det i telefonen, Caroline är ledsen och jag får reda på att hon blivit slagen av en tjej inne på statt. Så jag möter upp dem borta vid Maddes lägenhet där vi sen sov.. eller ja, caroline och emil sov..   Jag försökte hela natten, men tack vare emils snarkningar fick jag hålla mig till att försöka..

Nattens roligaste, Caroline som ringer runt till folk på emils mobil efter att han somnat, med mansröst.

" Hallå, det är Mr. K ...  "

Nu är jag hemma hos mig igen, nyss slängt in två maskiner med tvätt. Sen så tvingar Madde mig att bli med på hockey... Trodde jag hade gjort mitt där för iår när jag hade varit där med henne förra gången. Men nehejdå.. men vad ska man kalla det, tjänster och gentjänster? ; )   I own you.

Trasig

Just nu har min mobil pajjat, det bara sprakar om jag svarar... jag kan inte skriva bokstäverna a,b,c,d,e eller f..  nedåttangenten har också pajjat.  Är detta ett tecken på att jag borde önska mig en ny telefon ? haha

 
Sen var det studentresan då.. 28 maj. Den är bara reserverad just nu och inte bokad. Dock blir detta lite svårt för mig då jag kommer ha en ca 4-5 månaders bebis..  Allt hänger på hur det funkar med amning och om bebisen tar nappflaska. Sen som jag sagt till många så kommer jag troligen inte vilja åka när det väll gäller.. men jag kommer om något år vara väldigt glad om jag åker att jag fick göra en sista grej med klassen som jag alltid kommer att minnas. Martin har lovat att jag ska få åka om jag vill och han är hemma hela veckan..  men då hänger det ju som sagt på att bebisen tar flaska? Eftersom det finns modersmjölkersättning och man kan även pumpa ut innan och frysa. 

Ringde mamma förut för att rådfrågade lite och hon förstod ju att jag vill åka med klassen, eftersom alla  kommer gå skilda vägar sen. .  Hon berättade även att hon åkte iväg när jag var 8-9 månader, till USA i tre veckor..  fick då va hos mormor, men det gick kanon?  Då tänker många nu" a men hallå du va ju 8-9 månader då?!" ... Jo, men de var också 3 veckor som jag var "bortlämnad" till mormor.

Jag kan inte göra annat än att vänta och se hur allt går..  Som tur är har vi avbeställningsskydd som gäller fram tills 48 dagar innan avresa.

Förkyld

japp då har förkylningen tagit även mig. .  jag har ont i halsen och min näsa går inte ens att andas egenom.  Så inatt har jag vaknat hur många gånger som helst. Hoppas de håller sig till det här eller det bättre.. Har inte tid med att bli sängliggandes just nu. 

Nästan en vecka kvar tills jag fyller år.. Måste önska mig något av pappa, men vad? Det enda jag har hunnit önska mig är en ny digitalkamera, men de får jag av mamma..   En ny dator kanske vore något?  ne, eller jo? jag vet inte.. hjälp.

Äntligen helg

har varit en hektiskt vecka. . 

Måndagmorgon började med körlektion, sen skola till ca 16.20 .. Stannade kvar i skolan för att fixa tila och tim till projektarbete, hemfärd från skolan ca 20.00.

Tisdag, 3 h risketta(körskolan) på morgonen.. Skola, med klassen och bokade studentresa, körlektion .. han inte ha praktik så här blev en lugn kväll.. Köpte med lite mat till Madeleine där vi åt och kollade desperate housewives.
Onsdag började med en antimobbingsteater i skolan, slutade sen tidigt så hade praktik från 12-18. Skrev praktikrapport som ska lämnas in.

Torsdag, körlektion på morgonen. Salong hela dagen till 16 .. fixade Madde till projektarbete + färgade lite löshår.. Ännu än skoldag till 20.00. Ringde även runt och checkade av inför fredagens fotografering.

IDAG, prövat ut studentmössa, praktikhela dagen. + fix och fotografering av Tilda, Tim och Madeleine under dagen.


Jag är trött

Sorry

En väldigt hektisk vecka.   Hinner inte blogga. En sak är säker, på fredag ligger jag död i sffan framför tv:n.

Natti

Söndag

Snart ny vecka igen då och imorgon är det skola! Ser faktiskt fram emot det eftersom det var länge sen nu. Men morgonen börjar med en körlektion. 

Idag har jag skrivit min praktikrapport på papper, behöver bara renskriva den på datan sen. Vilken lättnad! Håller just nu på att tvätta en maskin med lite kläder. Skulle egentligen behöva en hel dag att tvätta men de fanns det inte tid för i tvättstugan nu så jag får väll ta lite pö om pö.  
Två naglar på min vänstra hand har gått av.. Tummen och pekfingret, fult! Nu har jag ju vant mig att ha rätt så långa naglar och då ser ju fingrarna lite längre och smalare ut.. Så just nu känns det som jag har två små prinskorvar till fingrar ...

Igår övningskörde jag och pappa lite, vi körde runt lite överallt, grythyttan,hällefors, filipstad osv, jag överlevde, så det gick bra!

usch vad blek man är.. hur vore det om man kunde få lite färg igen. . bara sådär, typ online shop?


Driving day

Idag ska det ut och övningsköras! pappa kommer hit så drar vi ut några timmar.. han borde vara här inom en halvtimma tror jag .. Vi får se vart det bär av då, upp mot dalarna tror jag, vi får se : ) Har ju tidigigare bara kunnat lägga in en dålig bild. Här är några klarare med bättre kvalité : )
 


Viktuppgång

men visst är det trevligt att ställa sig på vågen och se alla kilo man gått upp? ; ) 5 kg hittils...  Känns ändå helt okej eftersom de flesta andra jag hört talas om och folk som har berättat, har gått upp mellan 20-30 kg.. dock kommer jag hinna gå upp mer.. Time will tell!

Idag bröt jag mitt löfte, skit också.. Vi blekte några tunna slingor i mitt hår. Det känns så mycket bättre! Att jag däremot bröt mitt lilla löfte är väll inte hela världen.. att JAG ändå klarade mig utan att färga håret på 6 månader, det är jag värd att få lite beröm för (a) 




Inbyggt alarm?

Idag hade jag ställt mitt alarm på 07.45.. vaknade av mig själv 07.43. Tajming! Så jäkla skönt att slippa vakna utav ett skrikande alarm. 

Nu är det ca 20 minuter kvar tills jag ska gå till praktiken och här sitter jag i morgonrock och har inte gjort ett dugg. Så nu får jag ta mig i kragen och lyfta på röven så jag får på mig lite kläder iallafall.

Idag bjuds det på tacos på lunchen, mumms.

Sen när jag kommer hem ska jag ta reda på hur mycket jag gått upp under graviditeten hittils, så de får ni veta senare ikväll ; )

5? 10? 15? 20?

1 day left

 Sen så var det ju de där med namn? Tänk att det av alla dessa killnamn finns så få som jag gillar.
Miliam Tunér, Maximilian Tunér, Emilio Tunér . .  Detta är några av våra, kanske mest mina.. förslag. Som ni ser är alltså efternamn bestämt redan. Sen vill jag ha ett namn som inte är supervanligt, det får inte börja på A eftersom vi då får samma initsialer, jag har dessutom svårt för killnamn med bokstaven R i, Sen har ju jag lite mer smak för namn som inte låter helsvenska..  Men hur många "svenska" namn är egentligen svenska från början? Inte många..        Vi får fortsätta fundera.

Imorgon görs sista dagen av de 4 praktikveckorna, det tycker mina fötter ska bli hur skönt som helst. Idag färgade Marie mina bryn och fransar. Var rädd för att det skulle kännas supermörkt i början som det oftast gör, men nejdå det kändes bara skönt och fan vad snygg man blev ; ) Eftersom min foundation som jag har "nu" är för mörk så har det resulterat i att jag knappt sminkat mig sen jag kom hem från sunny beach, efter de var den då inte för mörk utan behövdes bara inte : ) Så nu behöver jag alltså en ny foundation.  Ska prova någon ny, som jag inte testat förut.. så vi får väll se vad jag väljer. Tanken att gå och testa ut en, och sen skicka ett sms till min ena bror att jag vill ha den i födelsedagspresent har också slagit mig . .  smart.

På lördag kommer pappa hit för ovanlighetens skull, då ska vi övningsköra. 


Texten jag tidigare skrev är en text jag föll för direkt jag läste den, texten hänger även på mitt kylskåp, fast som ett finare kort : )

jag älskar den jag är

Jag älskar den jag är, det jag gör och dem jag lever nära

Jag älskar och uppskatta mig själv, och njuter av att vara den jag är.

Jag älskar det jag gör i livet, oavsett vad jag för tillfället har för händer. Just här och just nu gör jag mitt bästa och det bästa som går att göra.

Jag älskar alla människor jag har omkring mig, dem jag lever med och dem jag lever nära. Jag väljer att känna kärlek för dem som finns i mitt liv; det är mitt val.

Just i detta nu accepterar jag och väljer att älska mitt liv precis som det ser ut.


V26

Hade sagt att jag skulle lägga en en bild på magen nu när jag kom hem från praktiken, fixat! Som ni ser så har jag inte växt så himla mycket, men lite iaf : ) Sen vet inte jag om det är jag som blir egenblind och tycker att alla andra som varit i v.26 har varit så mycket större om magen? Eller är det att jag själv inte ser hur tjock jag är eftersom jag ser mig varje dag? haha

Jag vill se fler gravidmagar! : ) Så om du har bilder eller annat, länka din blogg i en liten kommentar . Så får jag och alla läsare kika : )



Frukostmacka

jajjemen nu var det frukostdax, fick bli några fullkornsmackor. De grövre mackorna är mycket godare är de kritvita sladdrig bröden. Samma sak tycker jag gäller med pasta, men där har jag faktiskt inte hört någon som tycker som jag. Allting är en smaksak. Ni har väll sett reklman med hon som käkar albrain flingor? När hon är ute och går, så hör hon att de börjar låta... magen som sätter igång,  Skulle ju lika gärna kunna vara jag påväg till min praktik ; )

Även igår var min plan att somna någorlunda i tid, så jag hade planerat att jag kollar desperate housewives i sängen sen somnar jag.. Gick inte så bra eftersom jag pratade med Madde i ca 2 timmar sen, men men.. så kan det gå när man sluppit varandra i snart 4 veckor!

Idag är jag 25+1, alltså vecka 26. Så jag tänkte lägga in en bild sen efter praktiken, håll utkik!

Tisdagen

Denna veckas tisdag är nu avklarad. Lite klipp, lite färg osv sen var dagen klar. Hade även ett körlektion under dagen, idag parkerade vi lite osv..  Nästa körlektion blir nästa vecka. Imorgon händer ingenting speciellt mer än min praktik, så kanske skulle man ta och kolla eggenom lite skolarbete som bör vara gjort tills skolan börjar igen? Kanske även en skön promenad? hänger dock på väder..  Idag stekte jag mig lite blodpudding, mumms! :D Inte allt för många som är förtjusta i det, men jag tror faktiskt att alla gillar det, i smyg ; ) Men just namnet blodpudding för att det är "snuskigt" att gilla det. haha, ne tummen upp för blodpudding säger jag! Innehåller mycket järn som är kanon för mig som är gravid! I like gravidpudding

På torsdag ska Marie färga mina bryn och fransar, även waxa ögonbrynen, istället för plockning då, inte waxa bort hela brynen ; ) Sen ska jag och frida en snabbis och kolla uf-mässa.


Svar på tal

Några tips på hur man färgar från mörkt till blont hyffsat snabbt?



Här skulle jag nog säga att det är bara att sätta på slinghättan och dra så mycket hår som möjligt. Genom att dra upp så mycket hår som möjligt så ljusar man upp hela håret och känslan av en randig slingeffekt försvinner så gott som helt. Dock är det väldigt svårt att gå från mörk till blont snabbt. Några dagar som kycklinggul har man att vänta sig eftersom blekning alltid tar fram varma toner pga av att de sitter fast längst. 
Viktigast tycker jag är att vårda håret rätt innan, under och efter. Bra produkter (shampo,balsam, inpackning osv) är jätteviktigt. Jag tycker absolut man ska gå till en frisör eftersom de har bättre blekningsprodukter + att frisören kan följa håret under hela blekningsprocessen eftersom blekning faktikst inte har någon verkningstid..
Ha tålamod! 

Blond eller mörk

På studenten och balen. ja det är den stora frågan. Antingen jättemörkt eller platinablond. Grejen är att om jag vill ha det så superljust, så är det dags att börja ljusa upp det snart för att jag ska kunna uppnå den ljushet jag vill och samtidigt inte ha ett hår som är som tuggummi.

Mörkt ser mer natruligt ut eftersom jag har mörka ögon osv, men samtidigt tycker jag att naturligt är väldigt tråkigt för jag bara älskar kontraster!

har bett mamma och massa andra om hjälp men får oftast som svar " Du passar bra i båda " Oh thanks for the help! : D  

Jag får fundera vidare. .  


Last week

Imorgon börjar den sista veckan av den långa praktiken. Så om en vecka är det dags att träffa klassen igen.  Nu ska jag kika ensam mamma söker. Uppdaterar senare..


Sådär då, då har man kikat. Hände inte allt för mycket kul denna gång, jag vill ju se när snuskpeter gör bort sig totalt inför ullrika, haha!  Nu har jag även fått tagit hand om Maddes farm eftersom hon är ute på annat äventyr. Det kallar jag att vara snäll! Som att jag inte har nog med min egna lilla farm ; D

Har ju tidigare nämt att jag känt av små små sparkar och dessa har bara blivit allt mer tydliga och hårdare. Just nu känner jag hur det rör sig där nere, hur mysigt är det inte : )  På onsdag går jag in i vecka 26, gud vad tiden går snabbt måste jag säga. Kommer bara säga pang, så är det dags!  Ska försöka lägga in någon bild under veckan nu på magen.

Lördag a la körslaget

Kom precis hem precis så jag han e Caroline av Ugglas kör i körslaget..  Blev 45 min sen pga av en trafikolycka så vi hamnde först i bilkö och sen efter lång väntat så fick vi vända, eftersom de skulle ta ett tag. Såg ut att vara rätt mycket utryckningsfordon. Så undrar vad som hade hänt? Hoppats inget allvarligt, men får alltid ont i magen när man ser många ambulanser osv. .  : /

Back to Caroline säger som jag alltid gjort, vilken stjärna.  Jag har lagt min röst!

regn

Nu har det regnat nästan hela dagen, usch vad tråkigt. Men tyckte att det var ganska mycket folk ändå ute på stan för att va så dåligt väder. Kul att träffa massa folk man inte sett på länge, synd bara att solen inte tittade fram, då hade man troligen sett ännu fler : ) Hittade absolut ingenting kul, förutom en liten påse brända mandlar som ligger bredvid mig nu.  Käkade thaimatsbuffe, eller om det var kina? skildnaden är nog inte så stor : ) 

Ser ut som att i blir kvar i Arvika inatt också, får jag bestämma blir det Körslaget med tacorester! Å bestämma, de får jag ju för det mesta : ) haha! Åh vad mysigt det lät att sitta och äta rester en lördagkväll, men det är ju tacos och jag är en 100% tacomänniska så kan aldrig motstå det..  så nu måste jag bara övertala de andra om att äta tacorester ikväll : )

Bild från valborg, sen dess har jag inte färgat håret. Duktigt tjej! Inte konstigt att mitt hår är kottfärgat nu.


arvikamârten

igår var jag och martin ute och kikade litte, träffade tina osv..  helt okej, men rätt dött tycker jag nog att det var ändå.. Inte konstigt eftersom de var minusgrader. Idag ska vi ut och kolla lite i stånden, får se om vi hittar något roligt, troligen inte eftersom arvikamârten är väldigt litet och de enda som finns att köpa är typ cocosbollar och godis. Men det är väll aldrig fel det heller ; )

Hello nordpolen

Det är svinkallt ute! så nu åker vantar mm på.
Gör ett försök med praktiken idag. Sen drar jag till Arvika.

Besök på mvc, v25

Kom precis hem ifrån Karolina vårdcentral. Där tog vi ett stick i armen, urinprov, mätte magen, lyssnade på bebisens hjärtljud och kollade mitt blodtryck.

Alla värden var bra, dock är blodtrycket lite lågt och det är därför jag har lättare att bli yr. Andra gången nu som jag hörde bebisens hjärtljud, och herregud vad fort det går. Det slår alltså dubbelt så snabbt som mitt.
Fick med mig en massa papper som jag ska sätta mig och kolla egenom. Nästa besök blir om 4 veckor, den 27 oktober. På min lillebrors födelsedag : )  Då ska jag också vaccineras mot svininfluensan eftersom de rekommenderar alla gravida över v.20 att göra det.  Om man kollar på min lilla kurva som hon har på datorn så ligger jag lite under medelvärdet men ändå inom det normala : )


ingen praktik

Pga av yrsel så stannade jag hemma från praktiken idag..  Så fort jag reste mig upp kändes de som jag skulle svimma, men tänkte först att jag skulle gå dit iallafall.. Så jag blev sittandes i hallen på golvet där jag satte på mig jacka skor osv.. reste mig,  efter några steg ner i trappen kände jag direkt, det här går inte. Kutade in och la mig på sängen med jacka och skor på.  Så nu har jag vilat några timmar. Känns lite bättre.. Ska försöka äta något bra, innan jag gör ett nytt försök att iallafall ta mig till vårdcentralen. Sen kommer jag att ägna resten av dagen till att bara ta det lugnt. 

Blev ofta såhär yr innan jag började käka järntabletterna, så var länge sen det blev såhär.. Tror det beror lite på att det varit fullt ös sen skolan började, behöver egentligen ta lite tid för att bara vila och ta det lugnt. Men problemet är att det inte riktigt finns tid för det.


Jag saknar dessa tokfior.


MVC

Idag har jag tid på mödravårdscentralen, 13.30.  Skulle egentligen varit där 13.00 men de ringde igår och frågade om det var ok att vi sköt på de en halvtimme, o de var ju såklart inga problem : )  ja men det blir ju kul att se hur mycket man har gått upp i vikt o så ; ) 
Längtar tills helgen efter jag har fyllt år, då ska jag åka upp till torsby och bli firad, samt även min bror som fyller 2 dagar efter mig. Ska även åka hem till morfar för att hjälpa honom att städa och sånt han inte är allt för bra på, sånt som mormor alltid gjorde. Måste även komma på något bra sätt att tacka honom, för att han betalar mitt körkort.. ska komma något riktigt bra.

Nu blir det praktik!

RSS 2.0